gentechappels

Gentech-appels?

Schurft (Venturia inaequalis) op appel. Foto Copyright: PPO-Fruit.
Schurft (Venturia inaequalis) op appel. Foto Copyright: PPO-Fruit.

Appels worden voor allerlei doeleinden veredeld. Voor een betere smaak of een langere houdbaarheid. Ook worden er appelrassen ontwikkeld die beter bestand zijn tegen bepaalde schimmelziekten, zoals appelschurft.
Het appelras Santana is speciaal ontwikkeld voor mensen die normaal gesproken allergisch zijn voor appels.

Sneller

Met moderne gentech methoden kunnen onderzoekers veel sneller nieuwe appelrassen ontwikkelen dan met de klassieke kruisingstechieken die ze tot nu toe gebruiken. Maar willen mensen wel gentech-fruit eten? Uit onderzoek is gebleken dat consumenten gentech-appels eerder zullen eten als het voordelig is voor hun gezondheid. Als het ‘alleen’ beter is voor het milieu houden de meeste mensen toch een voorkeur voor appels die via kruisingen (klassieke veredeling) zijn ontstaan.

<< Terug