Nieuws

Nieuwsarchief>>

18 januari 2018 11:58

Iedereen Wetenschapper

Stilleven met wilde aardbeien (1705) Adriaan Coorte. Public Domain.

Wetenschappers kunnen regelmatig hulp gebruiken bij hun onderzoek aan planten. Onder het motto ‘Iedereen Wetenschapper’ kan ook jij meedoen. Gewoon door een paar foto’s met je smartphone te maken. Een kleine greep uit de lopende projecten:

Schilderijen met fruit:
Evolutiebiologen zijn geïnteresseerd in oude afbeeldingen van groenten, graan en fruit. Zie je zo’n schilderij in een museum maak dan snel een paar foto’s.

Red de Es:
Plantenwetenschappers zijn op zoek naar bomen die resistent zijn tegen essentaksterfte. Deze plantenschimmel heeft al meer dan de helft van alle essen in Nederland aangetast.

GrowApp (gratis):
hiermee maak je een time lapse-filmpje van een boom bij jou in de buurt. Leuk om terug te kijken en nuttig voor onderzoek naar klimaatverandering.

>> Meer nieuwsberichten


Docentendag

Regelmatig verzorgen we een Docentendag of Workshop: leuk en leerzaam
Op vrijdag 9 februari is de eerstvolgende docentendag.
Meer informatie>>


Winterbloeiers

Madeliefjes bloeien het hele jaar.

In de winter is er meestal weinig aandacht voor planten (- kerstbomen uitgezonderd). Toch zijn er ook hartje winter genoeg planten die buiten in de vrieskou zelfs in bloei staan. Je denkt dan al snel aan de eerste sneeuwklokjes, crocussen en andere bloembollen die al weer boven de grond komen. Maar ook andere planten hebben nu bloemen. Tijdens de Eindejaars Plantenjacht bleek het Madeliefje de absolute nummer 1 te zijn onder de winterbloeiers.


Food Valley Havo Profielwerkstukprijs

Zit je op de Havo en heb je een profielwerkstuk over planten, voeding, duurzaamheid of gezondheid? Stuur dan je werkstuk voor 7 maart in! Je maakt kans op een mooie geldprijs. Havisten uit heel Nederland mogen meedoen.
Meer info>>

 

 


Nieuwsarchief

Rotte, holle boom. Foto: Vincent Klok.

 

 

>> Alle nieuwsberichten

Alle opmerkelijke en bijzondere nieuwtjes bij elkaar!!