Nieuws

Nieuwsarchief>>

24 februari 2017 12:38

Stad van plantenmuren

Het zou een goed idee zijn om veel meer planten in en rond huizen en scholen te hebben. Het geeft sfeer en de planten zuiveren ook nog eens de lucht. De varen (foto) is de kampioen luchtzuiveren onder de planten. Ook bedrijven, zoals Coca-Cola, hebben interesse in onderzoek naar planten op het werk. In een ‘groen’ kantoor zou het ziekteverzuim namelijk lager zijn.

Ondertussen zijn studenten van de Hogeschool Saxion in Enschede zelf een onderzoek gestart. Ze hebben een groene plantenwand midden in de school staan en ze gaan meten wat dit voor effect heeft op geluidsabsorptie, fijnstofopname, luchtvochtigheid en zuurstofproductie. Maar je hebt altijd mensen die het nog grootser aanpakken. In China gaan ze een complete bosstad aanleggen. Om luchtvervuiling tegen te gaan.

 

 

 

Foto: Adiantum- varens zijn kampioen luchtzuiveraar.
(PdNebrodi, CC-ASA2.5)

>> Alle nieuwsberichten

 


Food Valley Havo Profielwerkstukprijs


Zit je op de Havo en heb je een profielwerkstuk over planten, dieren of gezondheid? Stuur dan je werkstuk voor 1 maart in! Je maakt kans op een mooie geldprijs. Havisten uit heel Nederland mogen meedoen.
Meer info>>


Griepprik voor tomaten

Kun je een plant ook inenten tegen ziekten?

Kun je een tomaat ook inenten tegen ziekten? Ja hoor!
Tomatentelers geven hun planten een vaccin tegen het pepinomozaiekvirus (PepMV). Dit plantenvirus veroorzaakt bij zieke tomatenplanten vreemde verkleuringen (mozaiek) op de vruchten. Door de planten al in een vroeg stadium te vaccineren met een milde variant van PepMV, voorkom je dat de vruchten later verkleuringen krijgen en minder opbrengen.
Het mechanisme waarbij je planten beschermt tegen een schadelijk virus door ze te vaccineren met een nauw verwant, niet agressief virus heet cross protection.
Meer>>


Rotte, holle boom. Foto: Vincent Klok.

Archief “In het nieuws”

Bekijk alle opmerkelijke nieuwtjes van de afgelopen tijd in het nieuwsarchief.