Paddenstoelen plukken?

Website waar bijna Alles over Paddenstoelen te vinden is.Eigenlijk zijn ze heel het jaar te vinden, maar in de herfst schieten ze overal als paddenstoelen uit de grond: paddenstoelen. Een kleine boswandeling levert al een heleboel verschillende exemplaren op. Niet alleen met het oog, maar ook op de reuk afgaand kun je ze vinden. Je moet namelijk wel heel erg verkouden zijn om ongemerkt langs een stinkzwam te kunnen lopen.

Eetbare paddenstoelen plukken is de laatste tijd populair in ons land. Maar zelf een maaltje bij elkaar scharrelen is natuurlijk niet zonder risico. Je moet goed weten welke zwammen eetbaar zijn en welke giftig. Bovendien valt het plukken van grote hoeveelheden paddenstoelen onder de Stroperijwet en is dus verboden.

Paddenstoelen zijn schimmels. Het grootste deel van de schimmeldraden (het mycelium) groeit ondergronds. De bovengrondse paddenstoelen verspreiden de sporen. Kan het voor de paddenstoelenstand dan kwaad om ze te plukken? Luister naar een expert die serieus zwamt over zwammen in dit fragment van Hoezo radio.

Wil je nog veel meer over paddenstoelen te weten komen? Bekijk dan eens de nieuwe website: Alles over paddenstoelen.